Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

19 ноември 2017

- По призив на папа Франциск преживяваме днешната неделя като ден, посветен на бедните. Събраният дискус ще бъде предназначен за нуждите на хора в затруднение от нашата енория. Нека постоянно насочваме мислите си как истински и добре можем да подпомогнем нуждаещите се, които срещаме в живота си!

- На 21 ноември, вторник, честваме празника Въведение Богородично. В нашата страна отбелязваме този ден и като деня на християнското семейство. Католическата традиция посочва за този празник също и първата неделя след Рождество Христово.

- На 22 ноември, сряда, възпоменаваме света Цецилия девица и мъченица – покровителка на занимаващите се с църковна музика, хористи и органисти. Нека с нейно застъпничество на този ден се помолим за всички от нашата енория, които със своето музикално участие ни подпомагат да преживяваме литургиите с повече радост. По този повод ви каним и на концерт на камерен оркестър „Класика“ с гост диригент Виктор Крумов. В програмата ще чуете произведения на Телеман, Хендел, Бах, Хайдн, Моцарт, Вивалди, Кванц.

- На 24 ноември, петък, възпоменаваме свети Андрей Дунг Лак и другари мъченици от Виетнам.

- На 25 ноември, събота, ви каним да участвате в четвъртата сесия на богословския курс към доминиканската школа Веритас. Темата е „Истинността на Божественото откровение (въведение в основното богословие)“, а беседата ще води о. проф. Богуслав Коханевич ОР. Допълнитела информация ще намерите на таблото пред църквата. Началото на срещата е в 10:00 часа, в зала номер 3. Заповядайте!

- На 25 ноември, събота, в църквата „Успение Богородично“, чрез възлагане на ръцете на Негово Високо Преосвещенство Монсеньор Христо Пройков, свещеническо ръкоположение ще получи Донбор Жирва от общността на отците салезиани. Церемонията ще започне в 11:00 часа.

- На 26 ноември, неделя, от 11:30 до 13:00 часа, ви каним да лекция, озаглавена „Вяра и разум у св. Тома Аквински“, която ще бъде изнесена от проф. Цочо Бояджиев. Лекцията ще се проведе в Католическата Екзархия на ул. „Люлин планина“, 6.

- Следващата неделя, на 26 ноември, е празникът Христос Цар. На този ден завършва литургичната година.

- Информираме ви, че в пасторалния център поставихме автомат, от който може да си закупите кафе, чай и шоколад. Нека нашето енорийско кафене бъде място за взаимно опознаване и братско общуване!

- Благодарим от все сърце на всички, които финансово подпомагат ремонтните дейности в нашата църква и едновременно с това смирено молим да продължавате да ни подкрепяте според възможностите си. Даренията, предназначени за тази цел, можете да пускате в касичките под статуите на св. Тереза и св. Антон, намиращи се до вратите на църквата.

  Последно променен на Събота, 18 Ноември 2017 20:33
   
  ИДЕТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ПРОПОВЯДВАЙТЕ! ПДФ Печат Е-мейл

  Възкръсналият Спасител изпраща учениците Си да възвестяват на „всички твари” радостната вест за новия живот, започващ с Неговото Възкресение. Исус казва, че чрез вярата и кръщението човек още в този живот ще бъде спасен – ще бъде освободен от робството на страха, от греха, смъртта, от вечната присъда. Христос назовава чудесни знамения и дарове, които ще притежава новото човечество, възродено и възкръснало за живот в Бога. Властта на учениците Христови над смъртта, над болестите и тъмните сили ще бъде свидетелство за присъствието сред тях на Самия Христос. Той и сега живее сред нас и в нас, благославяйки ни с проповед от Евангелието на Живота.

  продължава>
   
  Званията - дар на Божията любов ПДФ Печат Е-мейл

  Призванието за свещеничество и Богопосветен живот е преди всичко резултат от постоянния контакт с живия Бог и от настоятелната молитва, издигаща се към Господаря на жетвата - в енорийските общности и в християнските семейства. Затова нека в нас никога да не престава молитвата за нови и свети работници на Божията нива!

  Последно променен на Събота, 26 Май 2012 09:07
   
  КОЙТО ПАЗИ ЗАПОВЕДИТЕ МУ, ПРЕБЪДВА В НЕГО ПДФ Печат Е-мейл

  Братя и сестри, християнството проявява своята сила само там, където учениците Христови вършат дела на милосърдие; там, където те творят добро. Обикновено това се случва в бедните страни, където работят мисионери и миряни доброволци. За съжаление това е малко забележимо в традиционно християнските страни, сякаш християните там не се грижат за силата на своето свидетелство. Но Евангелието трябва да се проповядва именно чрез хляб, изцеление на болните и помощ за онези, които са в нужда.

  Последно променен на Събота, 19 Май 2012 10:00
  продължава>
   
  ТОЙ Е ДОБРИЯТ ПАСТИР! ПДФ Печат Е-мейл

  Днес четем началото на 10 глава от Евангелието на Йоан, където евангелистът ни предава изключително важните за нашия живот думи Христови: Исус говори за това, че Той е Добрият Пастир и Врата за овцете. Кратката притча обаче не може нищо на никого да докаже. Макар Господ да казва, че овцете познават пастира по гласа, повечето от тях предпочитат да не го помнят и да не го приемат.

  Последно променен на Понеделник, 04 Юни 2012 13:06
  продължава>
   
  << Начало < Предишна 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Следваща > Край >>

  Страница 63 от 70
  В момента има 178 посетителя в сайта

  Статистика

  Съдържание : 439
  Брой прегледи на съдържанието : 917299