Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

21 май 2017 г.

- Днес се навършват 11 години от освещаването на нашата конкатедрала в София „Св. Йосиф”. Нека всички по особен начин да благодарим на Бог за Неговата доброта и да се молим за енорийската ни общност.

- През месец май традиционно по особен начин се молим на Бог чрез застъпничеството на Дева Мария. На Майска набожност каним всички енориаши преди вечерните литургии през месеца.

- На 22 май, понеделник възпоменаваме Св. Рита от Каша, покровителка на невъзможните неща.

- На 24 май, сряда възпоменаваме Светите Филипополски мъченици и също отбелязваме празника на българската просвета и култура и славяската писменост. Нека на този ден се молим за всички учители и възпитатели. Същия ден каним на вечерната литургия в 18.00 часа енориашите от район „Сердика” и „Надежда”. След литургията ви каним на братско общуване в енорийското кафене.

- В четвъртък след вечерната литургия ще отслужим  Великденската набожност Път на Светлината, размишлявайки върху срещите на Възкръсналия Исус с апостолите.

- На 26 май, петък възпоменаваме Св. Филип Нери, свещеник.

- Следващата неделя, 28 май, Църквата тържествено възпоменава празника Възнесение Господне.

- Заедно с членовете на Трети Доминикански Орден ви каним да вземете участие в богословски курс за задълбочаване на познанието за Бог и вярата. Първата среща ще се проведе на 27 май, събота от 10.00 до 16.00 часа. Повече информация можете да намерите на таблото отпред.

- Често се случва да има запитвания към нас от студенти от други градове или държави относно търсене на квартири тук в София. Ако някой от вас има намерение да отдава стая или жилище под наем, можете да оставите координатите си при нас свещениците. В случай, че е възможно, бихме се радвали да помогнем.ГРАФИК НА СРЕЩИТЕ В ЕНОРИЯТА /пасторален център/

1. Катехизис (вероучение) за възрастни – срещи всеки петък от 19.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Ярослав.

2. Катехизис (вероучение) за младежи от 8 клас (подготовка за миропомазание) – срещи всяка събота от 16.00ч., зала 7. Отговорен:
бр. Марчин.

3. Катехизис (вероучение) за деца - срещи всяка неделя, след литургията от 10.30ч.:

* деца от 4 години - зала 4; отговорна: с. Клариса.

* подготовка за Първо Причастие – зала № 3; отговорна: с. Илдиго.

* деца след Първо Причастие до 11 години – зала № 2; отговорна: г. Албена.

* младежи – зала № 7; отговорен: г. Кръстьо.

4. Лъчи на милосърдие (курс) - срещи всеки четвъртък от 19.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Кшиштоф.

5. Библейскатa група ще се среща всеки вторник от 19.00ч., зала 7. Отговорен: бр. Кшиштоф.

6. Общността на Мирски Францискански Орден ще се среща всяка първа събота от месеца от 14.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Марчин.

7. Молитвената група на св. отец Пио ще се събира всеки първи четвъртък от месеца след вечерната литургия. Отговорен: бр. Марчин.

8. Кръг на семействата – срещите се провеждат веднъж в месеца, по домовете на семействата. Отговорни: бр. Кшиштоф и бр. Марчин.

9. Неокатекуменалните общности ще се срещат:

I Общност – във вторник от 19.00ч., зала 6; отговорен: бр. Марчин.

II Общност – в сряда от 19.00ч., зала 6; отговорен: бр. Кшиштоф.

    Последно променен на Събота, 20 Май 2017 23:43