Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

14 януари 2018

- Днешната неделя по желание на папа Франциск преживяваме като Световния ден на мигрантите и бежанците.

- На 16 януари, вторник, възпоменаваме Свети Берард и другарите му мъченици.

- На 16 януари, вторник, от 19.00 часа каним всички мъже в Църквата да присъстват на специално подготвената среща с Доналд Турбит (Donald Turbitt) – американец от ирландски произход с 21-годишен стаж като пожарникар и 30 години опит като бизнесмен. Заедно със съпругата си Пат са отгледали 3 деца, от които имат 13 внуци. Основател е на общността „Мъжете на св. Йосиф“, която подчертава важната роля на мъжете в семейството и в живота на Църквата, участва в много международни конфернции, изнася беседи и ръководи образователни курсове. По време на предстоящото му посещение в Европа ще проведе срещи с мъже от Полша, Литва и България.

- На 17 януари, сряда, честваме Свети Антоний Велики - игумен.

- От 18 до 25 януари тече седмица на молитва за единство между християните.

- На 19 януари, петък, от 19.00 часа ви каним на концерт с участието
на проф. Джудит Елвия Гарсия Мартин. В програмата ще чуете испанска музика за орган от XVI до XVIII век. Вход свободен.

- Според традицията всяко начало на новата година е свързано с пастирско посещение по домовете. Енориашите, които имат желание жилищата им да бъдат осветени и да приемат Божия благослов за новата година, молим индивидуално да се уговарят със свещениците.

- Възстановихме катехизиса за деца и младежи. Катехизисът за възрастни се провежда всеки петък, 19.00 ч. в зала номер 3.

- На 23 януари, следващият вторник, от 18.30 часа, във Военния Клуб ще има представяне на книгата “Концлагерът „Белене” 1949-1987”. Авторът Борислав Скочев засяга потресаващата истина за „острова който уби свободния човек”.

- На 27 януари, следващата събота, от 9.00 до 15.00 часа ще се проведе подготвителен курс за двойките, които възнамеряват да сключат брак тази година. Нека желаещите да заявят предварително своето участие. На 28 януари, неделя, след литургията от 10.30 часа, каним на организационна среща всички родители на децата, които се подготвят тази година да приемат Първо причастие.

Donald Turbitt

    Последно променен на Неделя, 14 Януари 2018 23:38