Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

13 май 2018 г.

- Днес в нашата енория преживяваме голям празник: 13 деца за първи път приеха Светото Причастие. Нека да се молим за тях винаги да приемат Исус с чисто сърце и това ново начало да продължава и в бъдеще с участие в молитвено общение с Бога и в Светата Литургия, чрез която се осъществява тайната на спасението и която е същината на нашата духовна реалност и църковния ни живот.

- През месец май традиционно се молим на Бог по особен начин чрез застъпничеството на Дева Мария. На Майска набожност каним всички енориаши преди вечерните литургии през месеца от 17.30 ч.

- На 16 май, сряда, ви каним в нашия храм на концерт на хор към БАН с участието на нашия органист Янко Маринов. Началото на концерта е в 19:00 ч., а в програмата ще чуете сакрална музика от И. Райман, Т. Луис де Витория, Шведов, Ведел, Файнер и др. По-подробна информация ще намерите на таблото пред църквата. Вход свободен.

- На 17 май, четвъртък, възпоменаваме свети Пасхалис Байлон, францисканец. На този ден за последен път тази година, след вечерната литургия, ще се проведе Великденската набожност Via Lucis – Път на светлината, в която размишляваме върху срещите на Възкръсналия Исус с апостолите.

- На 18 май, петък, възпоменаваме свети Феликс от Канталиче, нашия събрат капуцин, покровител на децата.

- На 19 май, събота, възпоменаваме свети Криспин от Витербо, капуцин. На този ден от 10.00 ч. в зала номер 3 на пасторалния център ви каним на втората за тази година сесия на доминиканската школа „Веритас“, на която ще бъдат разгледани въпросите, които философията поставя пред религията: „Защо Бог? Какъв Бог? Съществува ли Бог?“. Лектор е отец д-р Гжегож Хшановски ОР, преподавател в Папския университет „Йоан Павел II“ в Краков.


- Сърдечно Ви каним да вземете участие в литургията на Бдението преди тържеството Петдесятница, която ще започнем в събота,
на 19 май, от 18.00 ч. Нека заедно в нашата енорийска общност празнуваме този Рожден Ден на Църквата! Литургия ще бъде подготвена от всички общности, които се събират в енорията. След нея ви каним на нашата тераса на артистична (забавна) програма, подготвена от танцов състав „Фалмис“, и на почерпка, призовавайки всеки да донесе нещо за общата маса, с изключение на напитки, които ние ще осигурим.


- Следващата неделя, на 20 май, тържествено ще отбележим празника Петдесятница. Напомняме ви, че Църквата ни задължава най-малко веднъж годишно след направена изповед да приемем Светото Причастие в пасхалното време, което продължава до Петдесятница. Призоваваме ви, ако някой от вас все още не е успял да се изповяда и да приеме Светото Причастие, да не се колебае и да се свърже с нас!

- В нашата църква възнамеряват да сключат брак: Инна Николаева Кръстева и Даниел Богомилов Рангелов, Магдалена Шулц и Християн Петров Желязов, Магдалена Станкиевич и Кристиан Огнянов Данчев, Явор Атанасов Атанасов и Ралица Боянова Банкова, Лора Горянова Тодорова и Силвио Андрей Зельонка, Марлин Маджит Юнан и Иван Йорданов Димитров, Томас Вилхелм Шмид и Маргарита Руменова Бончева. Ако някой е запознат с причини, които са пречка да бъде сключен брак между горепосочените лица, молим незабавно да съобщи
на енориста на нашата църква.


    Последно променен на Сряда, 16 Май 2018 06:58