Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

23 април 2017 г. – Tържеството на Божието Милосърдие

- Днес по целия свят Католическата църква чества тържеството на Божието Милосърдие. На този ден всеки, който се изповяда и приеме Светото Причастие, ще получи пълно опрощение на греховете си. Каним ви сърдечно днес, в 15.00 часа, заедно да измолим броеница на Божието милосърдие. Заради лошото време предвиденият за днес енорийски пикник се отлага в бъдеще. За новата среща ще ви информираме допълнително.

- Вместо пикник ви каним днес от 19:30 часа в нашия храм, където ще се проведе Великденски концерт, озаглавен „Покаяние“, с участието на вокален състав „Импресия“ и органиста Янко Маринов. В програмата ще чуете произведения от Бах, Брамс, Регер и др.

- На 25 април, вторник, възпоменаваме свети Марко евангелист. На  този ден от 19:00 часа ще се проведе Великденски концерт на оркестър „Класика“. Заповядайте.

- На 29 април, събота, възпоменаваме св. Катерина от Сиена. След вечерната литургия от 19.00 часа в зала номер 3 доминиканецът отец Арнолд Павлина ще изнесе беседа за светицата, която е покровителка на Европа, както и за нейната книга „Диалог“, която скоро ще имаме възможност да четем на български език.

- Сърдечно каним енориашите на Великденската набожност Via Lucis – Път на Светлината, която е продължение на Кръстния път. Както заедно размишлявахме за Христовите Страдания, така ви предлагаме заедно да се съсредоточим върху срещите на Възкръсналия Исус. Пътят на Светлината ще отслужваме всеки четвъртък през Пасхалното време от 18.30 часа.

- В петък, 28 април, от 19.00 часа ви каним  на представяне на книгата Керигма, в бараките сред бедните от Кико Аргуельо. Представянето  ще се проведе  в книжен център Гринуич“, намиращ се на бул. Витоша 37, с участието на кардинал Паул Йозеф Кордес.

- Ако желаеш да срещнеш Господа и да споделиш своята вяра, да откриеш ценността на общуването в общност, сърдечно те каним на пролетната сесия на Школата за християнски живот и евангелизация „Дева Мария от Назарет, Майка на Църквата, която ще се проведе от 5 до 7 май в хотел „Прима S“, в местността Узана в Стара планина, до гр. Габрово. Повече информация можете да намерите на таблото отпред, пред църквата.

- Днес възобновяваме вероучението за децата и младежите и ви очакваме. В петък, 28 април, от 19.00 часа ще се проведе и редовната среща на катехизис за възрастни.

Бог е милосърден. Нека имаме отворени сърца за този дар!

ГРАФИК НА СРЕЩИТЕ В ЕНОРИЯТА /пасторален център/

1. Катехизис (вероучение) за възрастни – срещи всеки петък от 19.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Ярослав.

2. Катехизис (вероучение) за младежи от 8 клас (подготовка за миропомазание) – срещи всяка събота от 16.00ч., зала 7. Отговорен:
бр. Марчин.

3. Катехизис (вероучение) за деца - срещи всяка неделя, след литургията от 10.30ч.:

* деца от 4 години - зала 4; отговорна: с. Клариса.

* подготовка за Първо Причастие – зала № 3; отговорна: с. Илдиго.

* деца след Първо Причастие до 11 години – зала № 2; отговорна: г. Албена.

* младежи – зала № 7; отговорен: г. Кръстьо.

4. Лъчи на милосърдие (курс) - срещи всеки четвъртък от 19.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Кшиштоф.

5. Библейскатa група ще се среща всеки вторник от 19.00ч., зала 7. Отговорен: бр. Кшиштоф.

6. Общността на Мирски Францискански Орден ще се среща всяка първа събота от месеца от 14.00ч., зала 3. Отговорен: бр. Марчин.

7. Молитвената група на св. отец Пио ще се събира всеки първи четвъртък от месеца след вечерната литургия. Отговорен: бр. Марчин.

8. Кръг на семействата – срещите се провеждат веднъж в месеца, по домовете на семействата. Отговорни: бр. Кшиштоф и бр. Марчин.

9. Неокатекуменалните общности ще се срещат:

I Общност – във вторник от 19.00ч., зала 6; отговорен: бр. Марчин.

II Общност – в сряда от 19.00ч., зала 6; отговорен: бр. Кшиштоф.

    Последно променен на Събота, 22 Април 2017 22:33