Енорийски съобщения ПДФ Печат Е-мейл

Енорийски съобщения

19 ноември 2017

- По призив на папа Франциск преживяваме днешната неделя като ден, посветен на бедните. Събраният дискус ще бъде предназначен за нуждите на хора в затруднение от нашата енория. Нека постоянно насочваме мислите си как истински и добре можем да подпомогнем нуждаещите се, които срещаме в живота си!

- На 21 ноември, вторник, честваме празника Въведение Богородично. В нашата страна отбелязваме този ден и като деня на християнското семейство. Католическата традиция посочва за този празник също и първата неделя след Рождество Христово.

- На 22 ноември, сряда, възпоменаваме света Цецилия девица и мъченица – покровителка на занимаващите се с църковна музика, хористи и органисти. Нека с нейно застъпничество на този ден се помолим за всички от нашата енория, които със своето музикално участие ни подпомагат да преживяваме литургиите с повече радост. По този повод ви каним и на концерт на камерен оркестър „Класика“ с гост диригент Виктор Крумов. В програмата ще чуете произведения на Телеман, Хендел, Бах, Хайдн, Моцарт, Вивалди, Кванц.

- На 24 ноември, петък, възпоменаваме свети Андрей Дунг Лак и другари мъченици от Виетнам.

- На 25 ноември, събота, ви каним да участвате в четвъртата сесия на богословския курс към доминиканската школа Веритас. Темата е „Истинността на Божественото откровение (въведение в основното богословие)“, а беседата ще води о. проф. Богуслав Коханевич ОР. Допълнитела информация ще намерите на таблото пред църквата. Началото на срещата е в 10:00 часа, в зала номер 3. Заповядайте!

- На 25 ноември, събота, в църквата „Успение Богородично“, чрез възлагане на ръцете на Негово Високо Преосвещенство Монсеньор Христо Пройков, свещеническо ръкоположение ще получи Донбор Жирва от общността на отците салезиани. Церемонията ще започне в 11:00 часа.

- На 26 ноември, неделя, от 11:30 до 13:00 часа, ви каним да лекция, озаглавена „Вяра и разум у св. Тома Аквински“, която ще бъде изнесена от проф. Цочо Бояджиев. Лекцията ще се проведе в Католическата Екзархия на ул. „Люлин планина“, 6.

- Следващата неделя, на 26 ноември, е празникът Христос Цар. На този ден завършва литургичната година.

- Информираме ви, че в пасторалния център поставихме автомат, от който може да си закупите кафе, чай и шоколад. Нека нашето енорийско кафене бъде място за взаимно опознаване и братско общуване!

- Благодарим от все сърце на всички, които финансово подпомагат ремонтните дейности в нашата църква и едновременно с това смирено молим да продължавате да ни подкрепяте според възможностите си. Даренията, предназначени за тази цел, можете да пускате в касичките под статуите на св. Тереза и св. Антон, намиращи се до вратите на църквата.

    Последно променен на Събота, 18 Ноември 2017 20:33